Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


Assalamualaikum, bakal imamku...

Assalamualaikum and hi :)

*kak Dena, sorry sebab curi gambar. Harap kak Dena tak marah* hihi

Heyyo! Lama dah kita tak update blog. Seriously. Almaklumlah, budak nak amek Sijil Pelajaran Malaysia kan *rolling eyes* haha. Bukan bukan. Bukan sebab tu, sebabnya kita dah takde idea nak cakap apa. Nak type lagi lah malas kan. K dah fullstop. Takde kena mengena langsung dengan tajuk.

Saya update blog kali ni bukan sebab saya gatal nak kahwin ke apa tau, niat saya cuma nak kahwin awal je. Haha jujurnya aku. Kalau ghetis ni memang habis dah kena kontroversi. Kan kan? Tapi rasanya tak salah pun. Semua orang sama je. Yang kahwin awal tak bermakna gatal, tapi sebab dia nak elakkan maksiat yang semakin menjadi-jadi sekarang ni. Moreover, kahwin awal ni pun boleh reduce our sins kan? YES :)

Saya suka tengok kak Dena Bahrin dengan husband dia. Kenal tak? Tak? Okay cer tanya Encik Google mesti dia kenal punya. Hihi. Click (DenaBahrin) untuk pergi ke blog dia. Korang boleh baca semua cerita dia dengan husband dia kat situ. Macam mana diorang kenal, bla bla bla and so on. Sungguh menyayat hati. Kalau nak cerita memang sampai esok lah aku type jawabnya. Saya menangis 3 hari 3 malam sebab baca blog dia. K tipu. "Love After Marriage". Siapa yang nak kan? Tak kenal tak apa, tetiba kahwin. Lagi-lagi jodoh yang parents kita pilih. Tapi tapi tapi, itu DULU. But most of all teenagers sekarang ni lebih suka macam tu. MOST OF ALL. Sweet katanya. Alahaii ni semua sebab pengaruh cerita Ombak Rindu kan? Ouh ataupun 7 Petala Cinta. Lol jk jk ;p 

"Today, I would say, I believe in Love after marriage.  I know, not everyone can get it. But you know, if you love someone, protect the 'love' . Protect the sweetness. If I could ever convince people how amazing it is to actually 'bercinta bagai nak rak.'' after married. it would be nice. I swear to Allah, Girls, protect your dignity,your heart and guys, please protect the girl you love. Please save your love story. Choose someone to marry, not someone for you to only walk around and be happy." -DenaBahrin

I hope the "jodoh" that has been determined by the Allah swt for me can guide me to Jannah. Insya'Allah. Although I'm not a good person, but I still want a guy that can take care of me, protect me, and love me for who I am. And the one who can accept my weaknesses. No one is perfect. Orang kata, lelaki yang baik untuk perempuan yang baik kan? I'm wondering... Macam mana lelaki yang jahat tu nak bimbing perempuan yang jahat tu ke jalan yang benar? Perhaps I'll know the answer, one day...

To be honest, saya teringin nak rasa macam mana "Love After Marriage" tu tapi saya dah terlanjur sayangkan seseorang :') I didn't said I was regret to know him, no. Sebaliknya saya bersyukur sangat sebab Allah pertemukan saya dengan dia. He know how to make me smile, he know how to make me laugh, he know how to take care of my heart, and the most important is he know how to respect my family and I. My heart beats fast when I suddenly saw him. Walaupun dah hampir dua tahun we've been together. Kenapa ek? Haha. Entah lah. Wallahu'alam. Only Allah knows what's the best for His servant. Banyak sangat kenangan yang saya dah lalui dengan dia. Sayang kalau nak akhirkan hubungan ni tanpa ada ikatan perkahwinan. Demi Allah, saya sayang dia sangat-sangat. Saya harap sangat hubungan saya dengan dia akan berpanjangan, dan saya tahu dia boleh bimbing saya untuk ke Syurga. Insya'Allah. Nanti saya buat solat istikharah 

Saya tahu awak tak pernah curang dengan saya, awak tak pernah sayang orang lain selain saya. Saya dapat baca tu daripada air muka awak. Cuma ada yang menokok tambah sebab dia dengki dengan kita. Orang lain tak kenal awak, tak tahu awak macam mana, sebab tu diorang suka fikir negatif. Pantang nampak awak rapat sikit dengan perempuan lain, dah kata awak curang. Tanpa ada bukti yang kukuh. Malang sungguh nasib awak. Saya tahu lah awak handsome. Hihi. Awak sabar, ok. Saya lebih percayakan awak. Jangan risau :')

Bismillahirrahmanirrahim...
Dear future husband, tak kira lah siapa awak dan di mana awak berada sekarang, I'll be a good wife ever after nikah as long as you promise me one thing. Help me and accompany me in getting to Jannah :')

I will cook, I will clean, I will shop, and I will be the best wife ever. I will dress up for you, I will maintain my appearance for you, I will love you for who you are. I will watch and guidance of our children so that they will be a good children and I'll be a good mother. I promise I will listen to you and reduce my anger for you. Saya nak jadi isteri yang solehah. Hihi. And I also promise that I will be loyal to you dunia dan akhirat. As long as you promise me one thing, GUIDE ME TO JANNAH. I know you can do it sayang :')

****************

For Allah sake, saya sayang awak teramat sangat-sangat 'future husband' 
Terima kasih sebab sabar melayan kerenah saya walaupun saya selalu marah-marah awak.
Percayalah, cemburu itu tandanya sayang. Saya tak kan marah awak tanpa sebab.
Awak dah janji kan yang awak akan sayang saya sampai bila-bila?
Saya pegang janji awak. Awak tunggu saya tau! Jemput saya bila tiba masanya :')
Assalamualaikum, bakal imamku...

Him: Waalaikumsalam, bakal makmumku. Setia lah kepadaku dunia dan akhirat. Laksanakanlah tugas mu semampu yang boleh. Saya berjanji, saya akan membimbing awak sampai ke Syurga sepertimana yang awak minta. Saya akan jadi suami yang terbaik untuk awak. Insya'Allah.


p/s : Euro dah habis. Takde geng nak tidur dalam kelas lagi. Haha