Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


No manners.


Assalamualaikum and hye readers ;)

Hari nie fara nak share something ngan korang. actually benda nie agak "dah lama" laa jugak (takde lah lama sangat, kelmarin je pun). tengok title pun dah tahu cam ada benda yang tak kena je. YE! ye memang pun! sangat tak kena. ada juga manusia cenggitu kann. nak tahu apa? k teruskan membaca. jangan putus asa.

ha, haritu.. fara ada add sorang budak nie. tak kenal pun act. yeah memang tak kenal. niat just NAK TAMBAH KAWAN. ofcourse lah kann. that's what facebook for. bukannya tempat nak cari gaduh ke apa ke, memfitnah itu ini, menambah dosa orang lain yang membaca status update kau yang.... "eerrghhh", or menimbulkan kesalah fahaman antara pihak lain. k memang semua orang pernah buat salah, semua orang pernah melepaskan geram kat facebook dengan meng-update status yang tidak sepatutnya. sekali-sekala tu takpe lah kan, tapi kalau dah selalu tu.... orang yang baca tu pun naik menyampah. status 'dia' asyik nak memburukkan orang lain je. macam kau tak pernah buat salah pulak. aku memang menyirap betul dengan manusia macam tu. yeah i admit that semua orang pernah buat silap. even aku pun pernah jugak update status yang berunsurkan ketidakpuashatian terhadap orang lain. but yeah, takde lah SELALU k and takde lah teruk sangat sampai boleh mengaibkan orang lain -.-
tu pun dikira takde adab juga. k dulu aku tak matured lagi. as i said..

betul tak? betul kan? tahu takpe..

k tu satu. nie ada lagi satu. sikap manusia yang sangat tidak menghormati orang lain.
lepas add or approve seseorang tu, atleast cakap lah thanks for the add/app ke, ape ke kan, nie tak.. DO ADD, DO TALK or DAH ADD TU JANGAN NAK SOMBONG k, or I'LL REMOVE YOU. adyaii. tension betul lah. k memang lah kalau sombong tu patut di-remove kan, but the way kita nak cakap tu jangan lah kurang ajar sangat. cakap elok-elok tak boleh ke? ataupun tak payah cakap, lagi senang. niat nak berkawan kan? so tak perlu lah cakap macam tu. tak sopan macam tu, lagi-lagi perempuan. bagi aku lah kan.. bagi aku la.. budak macam tu semua BAJET HOT je. macam lah ramai sangat orang terhegeh-hegeh sangat nak berkawan dengan dye. ini yang jadi kat aku semalam.. aku memang pantang betul orang cakap "DO ADD, DO TALK" tu. sakai betul. k maaf mencarut *geram*. kalau ikutkan hati memang nak remove je, sebelum dye remove aku baik aku remove dye kan. ape ade hal. tak heran lah ngan orang macam tu. tapi sebab aku baik je aku tak buat macam tu -.-

        
ha nie.. "THANKS ADD PRETTY" tu dah okay dah. HAHA. whatever.. k ayat yang bawah tu. perghh. bapak menyirap. k takpe, aku still boleh control tahap kesabaran aku. maka kita mesti bertindak ayu. ada faham? ingat dah hot sangat lah tu dye cakap cenggitu kann.
k aku reply, aku cakap.. 
tak sopan lah awak cakap macam tu..
then tetiba ada member comment, dye cakap.. 
omey nya awak bercakap begitu :D
#kan fara kan? eerrgghhh -.-
(takde dalam gambar sebab, belum sempat print dye dah remove post tu balik)

k padan muka dye. malu lah kot. dah sentap lah tu kann. kesian dye nokk. lepastu korang thu tak, dye boleh plak membabi buta meng-update status pasal benda kecik nie. settle baik-baik sudah lah. ayat dye makan dalam siot. member aku yang tak salah tu pulak yang jadi mangsa status dye. dah kenapa kau?


sukahati mak bapak tiri laki mak dye je nak tempeleng2 anak orang. meh aku nak try tempeleng kau sikit nak tengok apa rasa. baru f4 dah kurang ajar macam tu, belum f5 lagi. ayat aku tu pun still beradab lagi sebenarnya banyak lagi benda nak cakap tapi disebabkan aku boleh fikir yang benda nie tak elok so aku stop. kita cakap baik, dye balas taik pulak. memang tak adil lah kann. pastu masalah dengan orang lain, tapi libatkan orang lain. aiyahh apa nak jadi dengan kau adik manis -.-

k lah, just nak cakap tu je. takde niat nak sakit kan hati sesape, itu cuma luahan hati. yang penting aku memang tak suka orang cakap DO ADD, DO TALK. memang ayat nampak smooth je, tapi kalau dihayati balik, hakikatnya sangat KASAR. k lah sampai sini je. maaf zahir dan batin. bye :)