Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


Bangau ohh Bangau..



Ehh? haha. title takde kena mengena langsung kott. jangan lah terpedaya. sebenarnya takde idea nak bagi title ape. malas, malas dan malas nak berfikir. ape yang terlintas difikiran, itulah tajuk dye. ape pun tak bleh ar. lagipun macam unik je en, mesti lah orang tertanya-tanya what the effing title is that huh? k whatever haha.

yeah2, i'm a dancer yaww :D 
saya bangga dengan status saya sebagai penari kebudayaan. seronok sebab dapat belajar menari, that's one of my hobby since i was in primary school lagi okayy. tapi masa kat sekolah kebangsaan dulu takde chance nak menari and takde siapa yang willing to ajarkan. so dikesempatan ini, saya bercadang untuk meneruskan impian saya untuk menjadi seorang penari dengan mendaftarkan diri sebagai ahli kelab kebudayaan. *ecehh, ayat skema*. selain dapat belajar menari, we can build our self-confidence bila kita buat performance dekat depan orang ramai. mula-mula dulu memang sangat nervous but bila dah lama tu, alahh dah lali lah tengok orang. ape ade hal en. before nak buat performance tu, tanamkan dalam diri bahawa yeahh i can do my best for their happiness ;)

dulu masa mula-mula join tu cam boring lah jugak en, sebab time tu still takde pape lagi. and yet, tak ramai pun yang suka menari, bila suruh datang buat latihan, takde orang lain, semua muka yang sama je. mula-mula ramai, lepastu bila dah lama-lama makin berkurang. macam takde pendirian. semua kes nak ikut kawan punya pasal. kalau kawan tu terjun bangunan, pun sibuk2 nak ikut sekali. memang tak jadi ape lah en. so, tinggal lah beberapa orang yang meletakkan usaha yang tinggi untuk tetap teruskan menari no matter what. kalau bab macam nie aku memang no.1, tapi kalau belajar heishh tak tau ah apa nak jadi. sadiss!

ini baju performance untuk baru-baru nie. 
orang invite untuk buat performance for chinese new year event. just a few days ago.

haa yang nie pulak.. masa f3. buat performance dekat sekolah je pun.
time tu ada students from Australia datang buat lawatan on how Malaysian students learn in school.

banyak lagi gambar, tapi ini je yang... k agak lawar lah jugak. yang lain semua kat camera orang.
kelab tarian nie pun baru je berkembang since two/three years ago. like i said, sebelum nie tak ramai pun yang suka menari. sekrang baru cikgu berani letakkan kepercayaan dekat kiteorang. mama and abah always support me no matter what. kalau tak, takdenye dapat buat perforance kat merata-rata tempat. dye je yang rajin datang, yang rajin tolong make-up kan. seriously kenangan kat sekolah menengah banyak sangat. daripada tak tahu pape, kosong. sekarang dah bersisi dengan ilmu serba sedikit. tarian nie best lah, rugi kalau tak suka. bukannya belajar tarian tradisonal je, cheerleading, tarian india, cina, hip hop, semua lah.

fara tak kan stop menari sampai lah dekat U nty, Insya-Allah. kalau boleh nak try teruskan buat performance kat merata-rata tempat. and maybe, nty fara nak amek kelas tarian ;) harap-harap lah ade en. heee.

#eh ehh, Rabu nie fara ada pertandingan perbahasan (debate) kat sekolah. and then next week nye lagi, lawan untuk peringkat daerah pulak. doakan kejayaan kami satu team okayy. harap-harap lah tak terdiam terbisu masa tengah berbahas nty ohh. haha xD
*Ya Allah Ya Tuhanku, semoga segala urusan fara berjalan dengan lancar. Semoga Allah tabahkan hati fara dan team supaya tidak gugup semasa membuat persembahan nanti. Dan semoga Allah memperluaskan kotak pemikiran fara dan team supaya dapat menymbangkan idea dan ayat yang bernas serta boleh diterima akal. Amiinnnn~*