Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


Message seorang kekasih kepada kekasihnya.


Assalamualaikum and hye readers :)

Asyik megudate blog je kan fara nie. haha. tak de ar, semangat sangat tengok blog sendiri lawa sangat tu yang asyik nak update je. *okay perasan*. tema PINK tu yang bagi inspirasi suruh update blog lagi. tah pape ar kan. sakainess tahu! haha

act fara update nie sebab tak tersengaja nampak satu message pendek nie lalu dekat news feed fara. so saje lah nak share kan. ulang ye, SAJE. kalau rasa terbosan ke sebab tersinggah blog nie kan, click je button X yang ada kat atas tu. kan senang, habis cerita. heee. tapi kalau korang dah baca pun tak pe lah, baca lagi, okay? haha

- Message seorang kekasih kepada kekasihnya -

Perempuan : Awak.. kenapa awak tak pernah ajak saya tengok wayang atau jalan-jalan macam pasangan lain?

Lelaki : Saje..

Perempuan : Saje ke atau awak malu nak keluar dengan saya?

Lelaki : Mana ada..

Perempuan : Kenapa kita tak pernah gayut malam-malam macam pasangan lain?

Lelaki : Sebab saya nak save kredit..

Perempuan : Sampai hati awak kan? kenapa ye, kawan saya panggil kekasihnya "sayang" tapi awak tak pernah pun panggil saya "sayang"?

Lelaki : Geli la perkataan tu, nak termuntah..

-----> Perempuan tersebut terus merejuk selepas membaca ayat-ayat kekasihnya.. Beberapa minit kemudian dia menerima satu mesej..

Lelaki : Saya tak pernah ajak awak keluar tengok wayang ngan jalan-jalan sebab nanti bila dah kahwin, awak tak kan rasa bosan nak keluar ngan saya dan saya nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup saya. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua-duaan? Macam-macam boleh terjadi kan? Saya tak nak gayut ngan awak malam-malam bukan sebab saya nak save kredit ke ape tapi sebab saya tak nak diri saya hanyut dengar suara merdu awak. Biarlah saya mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya kita akan lebih menghargainya. Saya tak panggil awak sayang bukan sebab saya geli tapi biarlah saya panggil awak "sayang" bila kita jadi suami isteri yang sah nanti kerana awak tak kan rasa bosan bila mendengarnya dan selain itu dapat menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan. Saya sangat mencintai awak dan saya janji suatu hari nanti awak akan merasai apa yang orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri..

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata, "terima kasih bakal suami ku.. Aku amat menyintaimu. Ya Allah.. Satu kan lah kami dalam ikatan yang sah.."



# terharunya bila baca mesej nie. teringin sangat nak ada boyfriend yang macam tu, tapi ape boleh buat.. zaman sekarang nie, tak semua lelaki yang masih berpegang pada agama. kalau nak pun rasanya dah tak boleh dah kot nanti tak pasal-pasal kena tembak dengan budak yang kat sebelah fara tu. ade en? nampak tak tu gambar yang kat atas sekali belah tepi tu. ha dye lah. takpe lah, dye pun dah cukup. nanti dye merajuk tak nak makan kang lagi susah. haha. and so far fara boleh cakap yang dye tak macam lelaki lain. dye hormat fara, and fara pun hormat dye. and dye tak pernah cakap benda2 yang fara tak suka especially *k faham2 je la* . and yes, orang cakap dye teramat lah sangat playboy tapi, korang pegang pada satu ayat nie eyh.. "walau sejahat or seburuk mana pun lelaki tu, and seberapa benyak perempuan yang dye selalu mesej, dalam hati dye, dye mesti ade SEORANG perempuan yang dye sangat sayang, yang melekat jauh di dalam sudut hati dye. and dye sanggup buat ape je untuk jaga hati n mempertahan kan hubungan dye dengan perempuan tu" yes, trust me. that's the reason why fara still boleh kekal dengan dye sampai sekrang. Alhamdulillah. dan InsyaAllah, sampai Jannah.

Orang yang kenal dye selalu cakap fara "bodoh" sebab percaya kan dye. and macam-macam benda buruk yang fara dengar dari mulut orang. mungkin ada yang betul and ada yang salah. tapi PERLU ke percaya semua orang 100%? mungkin ada yang tokok tambah cerita nak bagi lagi gempak, betul tak? bincang lah elok2, slowtalk dengan pasangan korang (kalau ada yang sama kes macam fara lah kan). so far fara tengok dye tak lah SEBURUK yang orang lain sangka. semua orang ada baik buruknya. lagipun dye okay je dengan fara. biarlah orang nak cakap kita bodoh ke kan, takpe. let it be. biar Allah yang balas. okay? anggap je yang dye takde otak untuk berfikiran lebih matang, atau dye cemburu dengan kita sebab dye tak dapat perhatian dari orang lain. senang kan? lelaki nie, senang je. kalau kita buruk dgan dye, dye lagi buruk dengan kita. so, terpulang lah :)

p/s : teringin nak tengok ombak rindu lagi. (eh ehh? ape nie? takde kena mengena. haha)
btw, ini umum okay. tak de kena mengena dengan yang dah Innalillah, mahupun yang masih hidup. pape pun, jodoh pertemuan di tangan Tuhan. mohon maaf kalau terkasar bahasa.

Okayy salam watlek watpeace dari saya, Fara.
Assalamualaikum :)