Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


adolescense :)


Assalamualaikum and hye readers ;)

sekarang nie dah masuk bulan December right ? oh i mean 3 days ago ;) haha . hari nie baru nak update blog . i'm kinda busy so tak ada masa nak update blog lah . aku dah besar wehh !! aku dah BESAR !! ohmy . sedihnyee :/ act aku teringin sangat nak jadi budak form 1 balik . aku tak nak keluar dari sekolah tu kalau boleh . yeahh memang, semua orang teringin nak masuk Universiti kann just because nak lari dari family and boleh berpakaian "agak" bebas bila masuk kelas, dah tak payah pakai uniform lagi, then boleh lepak sana sini . kan3 ? but korang ada terfikir tak ? selangkah kaki kita keluar dari sekolah (selepas habis SPM) itu bermakna permulaan hidup kita sudah bermula . permulaan hidup yang baru, yang lebih mencabar, yang lebih sukar berbanding zaman2 remaja kita macam sekarang nie lah, budak sekolah . nty kalau dah keluar dari sekolah, nak kena pandai cari duit sendiri, bijak membuat keputusan dan sebagainya . sekarang kita boleh lagi main2 gelak2 eventhough SPM dah nak dekat . sebelum korang keluar dari sekolah utk mula kan hidup yang baru, korang gunakanlah kesempatan tu utk buat apa yang korang rasa berguna utk sekolah dan juga utk diri korang sendiri . atleast zaman persekolahan kita berakhir dengan kepuasan, jangan nty bila dah keluar baru nak menyesal . time tu lah nak fikir kenapa tak berbakti pada sekolah, kenapa aku suka buat jahat, kenapa disebabkan lelaki aku jadi lemah, kenapa aku bercinta, kenapa aku bodoh sangat, kenapa kenapa and kenapa . biarlah kita tinggalkan sekolah dengan keadaan yang baik . aku suka sangat zaman persekolahan aku . bagi aku, aku dah bagi yang terbaik utk sekolah . aku dah dapat apa yang aku idamkan . aku dikenali ramai, aku dapat jadi dancer sekolah, aku dapat pergi MSSD utk netball, aku ada kawan2 yang sangat-sangat-sangat baik dengan aku, aku jadi Naib Pengerusi utk pasukan Kor Kadet Polis (2011) and soon, aku akan jadi Pengawas PRS . macam2 yang aku dah alami, macam2 yang aku dah rasa . well, aku bersyukur dan aku bangga dengan diri aku sendiri . aku teringin nak masuk U, nak habis sekolah cepat2, tapi dalam masa yang sama, aku sayang nak tinggalkan sekolah . sebab sekolah lah, tercipta 1001 kenangan buat aku . dan zaman persekolahan jugak lah, aku berjumpa dengan orang yang paling aku sayang selepas family aku . he's the best i ever had . and i hope, it will last forever . cinta yang kekal abadi sampai bila-bila . Aminn . 
" i loves everythings "

- THE SALVATORE'S -

 - 4 SCIENCE 4 STUDENTS -

- NETBALL TEAM -

- PEMBIMBING RAKAN SEBAYA - 


- OUTING :D -

and finally, here he is..
- si jantung hati, Mohammad Ikmal Aliff B. Firdaus -

best kan bila tengok gambar2 nie ? rasa macam bahagia sangat2 jadi budak sekolah . hehe . ini semua adalah anugerah terindah yang Allah telah berikan pada aku . dan aku yakin korang semua pasti ada kan ? jadi bagi adik2 junior tu, buat lah apa yang patut . akhiri zaman persekolahan adik2 dengan kepuasan . buat keputusan yang betul, jangan pernah tersalah langkah . gagal sekali tak bermakna gagal utk selamanya :)
- Alhamdulillah -

                                                                          LOTS OF LOVE,