Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


saya bekerja ?

Assalamualaikum and hye readers ;)

saya bekerja ? betul ke ? haha . yeahh, tepat sekali .  pehal ? tak sangka ? ehh manja2 aku pun aku pandai cari rezeki sendiri tau ! yela, daripada tak buat apa-apa kan time cuti nie baik pgy kerja atleast boleh dapat pengalaman baru kann . kalau tak asyik menghadap laptop je 24 jam . makan minum tidur . bosan ! duit pun takde . haha . mula2 masuk kerja memang segan lah wa cakap sama lu . haha k gurau2 . tapi betul lah tu . yela stuff2 semua pandang macam nampak alien je :/ takut gak en, tapi watcool je lah, kisah ape aku kann . haha . diorang semua baik, tapi biasalah, orang lama . ada sesetengah yang rasa tercabar, ada sesetengah yang watlek je. yang kerek2 sombong2 tu kalau boleh memang rasa cam nak sumbat2 je burger dalam mulut diorang . haha


hari nie dah masuk hari yang ke-4 saya bekerja kat Mc Donald's . best tak best ? hm, bole laa . 1st time bekerja, mesti lah excited nak mati . cuma agak penat sikit sebab position saya sekarang nie, kena jadi Runner dengan Presenter (drive-thru) . Ya Allah, sumpah penat gilaa kayy . kalau jenis yang lembab2 tu, jangan mimpi lah nak kerja dekat McD's, memang masak lah korang dikerjakan dengan manager nty . muahahaha :D
tapi kann, miss my boo so much :'/ kalau kerja biasalah kan, tak dapat pegang fone langsung . fone pun kena letak kat dalam manager's room . balik baru boleh amek . ingat kan boleh lah sikit2 nak pegang fone tu, hmph harem tak jalan . 8 jam wehh, LAPAN JAM !! suka tak suka terima je lah, dah nama pun bekerja . homaigodd banyangkan lah, kesian dye :'( luckly dye jenis yang sangat3 memahami . *thank you so much hubby  iloveyousomuch* nty syg belanja choki-choki ea . hehe . k dah, forget it . berbalik pada kerja . nak jadi Runner, kena cekap, tangan pantas . kalau tak de customer bagus lah, tapi kalau customer pun bertimbun, jangan harap lah korang nak rehat sikit pun tak boleh . tak de istilah relax . kalau jadi Presenter pulak kena pandai greetings customer, tak boleh malu2 . lepastuh tak boleh lalai, nty kalau salah bagi ape yang customer tu order, masak lah korang kena goreng dengan manager . dah lah tak boleh duduk langsung, asyik berdiri je, unless kalau time rehat . banyangkan lah penat tak penat . rase macam nak tercabut je tulang belakang nie :/ tapi takpe, usaha kan tangga kejayaan :)
yeahh DSLR dalam genggaman !! muehehehehe ;p

* terima kasih kepada manager yang menanggung risiko untuk menerima pekerja yang berumur 16 tahun macam saya :) 

                                                                            LOTS OF LOVE,