Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About LinkiesTagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


Belajarlah kawal perasaan dari lelaki

Assalamualaikum and hye readers ;)

alahaii.. comel nye bebudak 2 ekor niyh . teringin nak macam nie sekor, boleh main guling2 lepas balik sekolah . dapat release tension kann walaupun sikit . sounds silly but seriously it's fact
haha . okayy berbalik pada topik asal . kayy sebelum tu,
 INI ADALAH FAKTA :) 

1. Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri . kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakanteman wanitanya, dengan selamba mereka menjawab "oh, aku dengan dia dah putus." kemudian mereka berlalu minum teh tarik . berlainan pula dengan gadis . mereka lebih banyak yang menjawab, "tolong jangan tanya pasal mamat tu lagi!"

2. Lelaki melihat masalah utama iaitu kehidupan mereka . bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus . gadis lebih memikirkan 'hubungan percintaan' mereka yang terputus, kenapa mesti jadi begitu .

3. Pada lelaki, ada teman wanita adalah satu bonus . gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap .

4. Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman, dan mendengar muzik . 

5. Bila putus cinta, lelaki menganggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk mencari gadis yang lain . 

6. Lelaki tidak suka membincangkan isu peribadi kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan, 'lelaki tidak suka mendengar, dan perempuan tidak tahu membaca peta'

7. Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka . lelaki tidak menangis seperti perempuan kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan .

8. Lelaki tidak menganggap putus cinta itu satu trauma atau sejarah sebaliknya gadis merasakan ia satu trauma dalam hidup mereka .

# okayy sampai disini saje, nty kalau ade terbaca ape-ape lagi topik cenggini sy akan share okayy . bye ;)

                                                                            WRITTEN BY,