Miss Strong
Bonjour Bloggers!

 Silent Reader[s]
No matter how hard things may seem, don't feel down, and don't give up. The clouds will clear, and there are brighter days ahead. InsyaAllah


Entries About Linkies



Tagboard


Credits Section ♥


Template: Intan Aqilah
Basecodes: Yaya
Others:   
Fully edited by: Farrah Muhammad 


" Gunung Angsi SMKKK tawan ! "

Assalamualaikum . banyak pengalam dan pengajaran yg sy dapat sepanjang 3 hari sy berada di Kem Ulu Bendul, Kuala Pilah nie . kawan2 semua sporting habis . pengalaman yg sy tak kan lupa kan, hm nak thu pengalaman ape ? pengalaman mendaki gunung . serious best gila . pengalaman mendaki gunung adalah sesuatu yg sangat berharga bagi sesiape pun . betul tak ? tak kenal erti putus asa, saling bantu membantu, berusaha sebaik yg mungkin utk mencapai matlamat, ape yg penting mesti nam sampai ke puncak . pelbagai halangan dan cabaran yg telah kami tempuh . walaupun kaki sakit, lenguh2, penat, pacat, lintah, kena sengat lebah n sebagainye, tp ape yg boleh kami ckap benda tu best sgat . excited . bila dah buat dengan berjaya, hasilnya kepuasan . org yg hebat je yg dapat buat dengan sempurna . bukan semua kan yg ade pengalaman mcm nie . awak ade ? tak de kan ? tp sy ade. n kami telah lakukan dengan jayanya tnp sebarang cacat cela .
okay kita rewind balik . sepatutnye mendaki gunung tu pada sabtu pg, tup2 mase tnga buat senaman tu, hujan pulak . lebat pulak tu . duhh, batapa kecewa nye kami . sedih sangat takut tk dapat nak rasa pengalaman yg berharga tu . tujuan kami datang ke Kem Ulu Bendul, Kuala Pilah tu pun sbb nak mendaki gunung angsi . tengah hari tu kteorng berkumpul kat dewan buat persiapan utk persembahan berkumpulan malam tu . tibe2 Cik Hanif ckap, "okay sy dah berbincang dgan fasi2 n ckg2 yg laen, mungkin kite mendaki petang nie selepas zohor . jd sy nak kamu semua buat persiapan dan bersiap sedia . sedia kan ape yg kamu semua nak bawak . selepas solat zohor, makan tengah hari, sy buat taklimat sikit then kite terus mandaki . tak boleh lambat2 sbb hari dah nak gelap . sy tak nak kita masih dalam hutan pukul 7 . " kami pun dah excited gila dnga Cik Hanif ckap mcm tu . tp ape kan daya, tu semua hanye kata2 . petang tu pun tak jd jugak . fasi2 tak nak ape2 yg tidak diingini berlaku kat kteorng . kami terima dengan hati yg terbuka .
pg ahad, semua berdoa supaya tak hujan . tp fasi2 ckap, "walaupun hujan, sy akan cuba bawak kamu semua masuk ke hutan walaupun hanye smp jeram . sbb sy tak nak kecewa kan kamu ." hmm, nak buat mcm mane, jeram pun jeram lah . asal kan ade . haha . then kami pun buat persiapan sebelum bertolak . masing semua dah bercahaya muka . seronok tak terkata . haha . okay tiba lah masa yg ditunggu . kami semua berjalan mengikut abg fasi ke dalam hutan . sy suka masuk hutan sbb sy suka tengok keindahan alam semulajadi . bunyi sungai, binatang, tenang sangat . sekejap je berjalan dah rase penat . yela kan, dah gemuk, then tak buat preparation pulak tu . tp tk pe, di sbb kan azam smp ke puncak gunung yg telah di tanam di dalam diri sejak mula2 lg, sy pun berusaha sedaya upaya dan lupa kan segala penat lelah . berjalan dan terus berjalan . dan akhirnya sy dihadiahkan dengan kepuasan (: # Alhamdulillah
"Gunung Angsi SMK Kota Kemuning tawan !" terima kasih Ya Allah (: ♥
ehemm ! nak tengok gambar tak ? hee . nie ade gambar sikit utk tatapan semua (:
 
sebelum mendaki Gunung Angsi, kami diarahkan utk dduk (:

cakk ! well, its me, fara . handsome tak ? handsome kan ? hehe . #timenietengahbosan :D

otw nak balik, tnga hujan time nie . sejuk gila okayy !

 Akma n Nabilla (:

dengan keadaan kami yg basah lenjun dan kesejukan, inilah yg dinamakan pengalaman . pengalaman yg tidak dapat dilupakan . sejuk, mcm ade snow . hehe (:

sy tak kan pernah serik utk mendaki gunung di masa yg akan datang (: it was like, so fun . n terima kasih kerana sudi baca entry yg tak seberapa nie . really appreciate that . inilah yg dinamakan pengalaman . kbaii